OVER MIJMijn naam is Margot Billiet, oprichter van Pausing Patterns®, b.UMAMI en Atelier Billiet.

Al bijna 30 jaar ontwerp ik exceptionele textiel, muurbekleding en interieurobjecten in co-creatie met verschillende bedrijven en beroemde merken van over de hele wereld.

Zoals velen kwam ik plots op een punt waarop ik terug wilde naar de essentie van alles. Terugkeren naar daar waar het allemaal begon: toen ik als 6-jarige elke avond aan mijn tafeltje een tekening maakte vóór het slapen gaan. Zo maar, zonder verwachtingen, iets tekenen. Hoe vaak doe jij dat nog? Voor jezelf een rustpunt creëren in deze hectische wereld... 

foto ©Kaat Deceuninck


Zoekend naar rust nam ik papier en penseel en begon te schilderen op het ritme van de muziek. Ik schilderde hetzelfde motiefje - een simpele penseelstreek - telkens weer. Een blad vol, zonder doel, zonder tijdsdruk, zonder prestatiedrang. Pausing Patterns® was geboren. 
 --  Margot Billiet, oprichterIk prenterdeer niet met Pausing Patterns® een wetenschappelijke, allesomvattende oplossing te hebben voor de vele problemen, zowel mentaal als fysiek, waar mensen dagelijks mee kampen. Maar als ik slechts enkelen onder jullie dat momentje rust en ontspanning kan aanbieden, dat anders leren kijken, dan is mijn opzet geslaagd.
Net omdat ik deze methode vanuit mijn eigen ervaring heb opgebouwd, ben ik er van overtuigd dat Pausing Patterns® vele mensen op weg kan helpen naar een nieuwe methode om te herbronnen. Maar ook een weg naar meer zelfvertrouwen. Want na enige oefening zal je versteld staan van wat je kan bereiken, ... als je maar de tijd neemt voor jezelf!

Ondertussen werk ik aan een cursus om het Pausing Patterns® principe te doceren aan andere geïnteresseerde lesgevers, zodat onze community* kan groeien en mensen kan helpen, verbinden en ondersteunen. Heb je interesse? Neem dan zeker contact op!


Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. Ik hoop je spoedig te mogen ontmoeten!


Margot

*Pausing Patterns® is een gedeponeerd merk en een beschermd idee. Ik wil vooral onze community beschermen door enkel via gecertificeerde begeleiders deze methode door te geven. Zo kunnen we de kwaliteit hoog houden en feedback van over de hele wereld verzamelen. Dat stelt ons in staat de Pausing Patterns® steeds verder uit te diepen en bij te sturen.