FAQ

 1_ I DON'T SPEAK DUTCH, CAN I PARTICIPATE?
We provide English spoken workshops upon request, starting from 4 participants. Please contact us by e-mail margot@atelierbilliet.be or Whatsapp +32(0)473 851 627

2_ HOE KAN IK INSCHRIJVEN?
Volg daarvoor de link op de DATA pagina en vervolledig de velden. Vergeet niet op 'verzenden' te klikken. U zal per e-mail een kopie krijgen van uw antwoorden, dit wil zeggen dat uw inschrijving bij ons is binnen gelopen.

Na de inschrijving ontvang je een persoonlijke e-mail afkomstig van margot@atelierbilliet.be met daarin praktische informatie en betaalinfo. (Deze bevestiging is voorlopig nog niet automatisch gegenereerd, dus het kan wel tot 24u duren vooraleer je een antwoord krijgt.)
In de bevestigingsmail vraag ik je het verschuldigde bedrag te storten op onze rekening of te betalen via Payconiq (makkelijk en snel). Zodra ik je betaling ontvangen heb stuur ik je een betaalbevestiging per e-mail. 
Let wel: je inschrijving is pas definitief als je betaling ontvangen werd! 
Aarzel niet mij te contacteren mocht u 3 dagen na uw overschrijving nog geen bericht van ons ontvangen hebben. Controleer zeker ook uw SPAM!

Er bestaan ook vouchers/cadeaubonnen aan volwassen- en jongeren tarief. Deze zijn te koop bij de Handmade in Brugge shop in het Sashuis of door een mail te sturen naar margot@atelierbilliet.be


3_ HOE WERKT BETALING MET DE VOUCHER?
De vouchers staan niet op naam maar hebben wel een registratiecode die je moet vermelden bij je inschrijving. Er bestaan vouchers aan volwassen- en jongeren tarief. 
Je volgt de stappen voor inschrijving zoals hierboven in 2_ omschreven en vermeld in je e-mail eveneens het nummer van de voucher. Je inschrijving zal met een e-mail bevestigd worden.
We vragen je ook je papieren voucher mee te brengen naar je Pausing Patterns® sessie voor validatie. Nadien krijg je die terug (als souvenir).
De voucher blijft 1 jaar geldig (365 dagen).

4_ IK WIL LAST MINUTE NOG DEELNEMEN?
Op de data pagina wordt het aantal open plaatsen dagelijks geüpdatet. Open plaatsen worden ook gecommuniceerd via Facebook of Instagram. Last minute inschrijvingen zijn dus mogelijk maar enkel via telefoon of Whatsapp op +32(0)473851627

5_ IK KAN MIJN INSCHRIJVING NIET NAKOMEN, IS ER EEN TERUGBETALING?
Gelieve ons per telefoon te verwittigen op +32(0)473 851 627
Tot 5 dagen voor aanvang: terugbetaling -30% administratieve kosten
Tot 2 dagen voor aanvang: terugbetaling -50% administratieve kosten
Tot 1 dag voor aanvang: geen terugbetaling mogelijk

6_ IK KAN NIET KOMEN MAAR HEB IEMAND DIE MIJN PLAATS KAN INNEMEN
Kan jij niet komen, maar heb je zelf iemand die in jouw plaats wil komen, dan kan dat. We vragen je gewoon om ons asap en per telefoon de naam van die persoon door te geven. We gaan er dan van uit dat jullie dit onderling regelen. Ons nummer is +32(0)473 851 627
In alle andere gevallen is onze policy uit punt 5_ van toepassing.
Indien een jongerenplaats ingenomen wordt door een volwassene zal het verschil wel aangerekend worden.

7_ KAN IK EEN FACTUUR KRIJGEN?
BTW-facturen zijn mogelijk op aanvraag. Dit enkel voor BTW-plichtige klanten. Contacteer ons per e-mail met volgende gegevens:
        - je facturatiegegevens (bedrijfsnaam, rechtsvorm, adres en BTW nummer)
        - de workshop(s) waarvoor je inschreef
        - de naam van de deelnemer(s)
        - het e-mail adres waar we de digitale factuur moeten naar verzenden
PS: namen van de deelnemers worden niet vermeld op de factuur maar hebben we nodig om de betaling te kunnen linken aan de factuur.

8_ WAT MOET IK VOORZIEN?
Alle materiaal is voorzien, evenals koffie/thee en water, rietsuiker en melk.
Tijdens Pausing Patterns® gaan we heel beheerst te werk, toch is een vlek snel gemaakt (vooral aan de mouwen!). Hou daar rekening mee in uw kledingkeuze.

9_HOEVEEL DEELNEMERS ZIJN ER?
Om iedereen voldoende ruimte te geven zijn er afhankelijk van de locatie maximum 7 tot 9 deelnemers per sessie. Is de sessie vol, laat je dan zeker op de wachtlijst plaatsen.
De workshop gaat niet door als er minder dan 3 deelnemers zijn. In dat geval worden jullie gecontacteerd om een andere datum vast te leggen.

10_ WELKE FACILITEITEN ZIJN ER?
Faciliteiten Handmade in Brugge Sashuis:
De workshop ruimte van het Sashuis is op het eerste verdiep, onder het dak. Er is een toilet op het gelijkvloers en op het eerste verdiep.
Er is koffie, verschillende soorten thee en water. Melk en (riet)suiker zijn aanwezig. Mocht u iets anders wensen dan kan u dat zelf meebrengen.

Faciliteiten Atelier Billiet:
Het atelier ligt op het gelijkvloers. Er is een toilet en lavabo naast het atelier alsook een gemeenschappelijke keuken.
Er is koffie, verschillende soorten thee en water. Melk en (riet)suiker zijn aanwezig. Mocht u iets anders wensen dan kan u dat zelf meebrengen.

Er is geen privé parking. (zie verder bij bereikbaarheid voor adressen e.d.)
Heeft u nog specifieke vragen, contacteer ons gerust!

11_ IS PAUSING PATTERNS® ROLSTOELTOEGANKELIJK?
Rolstoeltoegankelijk Handmade in Brugge Sashuis:
Helaas is het Sashuis een oud gebouw zonder lift. Om het workshopatelier te bereiken moet je via een trap. 

Andere locaties
Neemt u a.u.b. contact met ons op.

12_ HOE KAN IK PAUSING PATTERNS® BEREIKEN?
Bereikbaarheid Handmade in Brugge Sashuis:
Het Oude Sashuis van Brugge ligt op/over het Minnewater, tussen het Begijnhof en het Wijngaardplein (waar de koetsen halt houden). Het exacte adres is 
WIJNGAARDPLEIN 14, 8000 BRUGGE
Belangrijk: Gaat de workshop door tijdens de openinguren van het Sashuis, dan loop je binnen via da shop. Is de shop gesloten, dan neem je de achterzijde, door het lage metalen hekje.

Sashuis met de fiets:
Er is een mooie fietsenstalling aan de inkom van het Begijnhof, schuin tegenover het Sashuis.
Sashuis met de wagen:
Parkeren kan betalend in de naburige straten (Sebrechtsstraat of Arsenaalstraat) of kies meteen voor de ruime Stationsparking (adres Chantrellstraat 42-62, 8000 Brugge). Van daaruit is het een kleine 10 minuten stappen tot aan het Sashuis.
Sashuis met de trein/bus:
Kom je met de trein of bus van de Lijn, satp dan af aan het Stationsplein. Van daaruit is het een kleine 10 minuten stappen tot aan het Sashuis.
---

Bereikbaarheid ATELIER BILLIET:
Ons adres is Gouden-Boomstraat 5, Brugge. Dat is de buurt van de Ezelpoort. Het Atelier maakt deel uit van een klein flatgebouw uit de jaren '50.
Belangrijk: Aanbellen bij de voordeur. U zal een signaal horen bij het ontgrendelen van de deur. Loop gerust verder en u zal door de glazen deuren het atelier rechts van u zien. 

Atelier Billiet met de fiets: Je kan de fietsen stallen op de oprit of op de koer achteraan het gebouw. Gelieve de voordeur niet te blokkeren. 

Atelier Billiet met de wagen: Er is geen privé parking maar er is meestal plaats in de buurt. BLAUWE SCHIJF leggen, daarmee mag je 4 uur gratis parkeren.

Atelier Billiet met de trein/bus: Neem bus 31, 40, 41 van De Lijn en stap af aan halte Keizer Karel (Scheepsdalelaan). Van daaruit is het ongeveer 4 minuten stappen.
Je kan ook kiezen voor lijn 5 en afstappen aan Scheepsdalebrug. Of lijn 6 en afstappen aan halte Ezelpoort.

13_MAG IK ROKEN?
Roken is nergens in de gebouwen toegestaan.

14_MAG IK MIJN HUISDIER OF BABY MEENEMEN?
Helaas kunnen wij dit niet toestaan. De bedoeling is een moment voor jezelf te creëren, zonder zorg voor een ander.

15_ETHIEK?
Voor ons is iedereen gelijk. We maken geen onderscheid en stellen ook geen vragen. We zien mensen voor ons die nood hebben aan een pauze of een moment van bezinning. Ons doel is dan ook dat te kunnen bieden.
Wij vragen aan alle deelnemers zich volgens dezelfde ethiek tegenover elkaar te gedragen. Evenals de stilte en sereniteit te respecteren. We zijn dan ook gemachtigd mensen te weigeren indien deze de werking tijdens onze workshops verstoren of anderen hinderen. Indien u zich niet kan vinden in deze stelling vragen wij u niet deel te nemen. 

16_ IS EEN PRIVÉ WORKSHOP OP LOCATIE MOGELIJK?
Vanaf 6 deelnemers kunnen wij een workshop op locatie organiseren. Dat kan van één sessie van 2 uur tot een volledig dagprogramma. We doen dit zowel voor bedrijven als voor particulieren. Contacteer ons voor de kosten en mogelijkheden. Zie hieronder voor meer info.

17_ IS EEN PRIVÉ WORKSHOP OP MAAT MOGELIJK?
Jazeker. Vanaf 4 deelnemers kunnen wij een specifieke sessie van 2u voor uw gezelschap organiseren bij Atelier Billiet aan de gangbare tarieven, zowel voor bedrijven als voor particulieren.
Wens je dat de workshop doorgaat bij u of op een andere locatie, dan kan dat vanaf 6 deelnemers en rekenen we extra verplaatsingskosten aan.
Wens je extra's zoals thee/koffie en iets erbij, of je wil er een halve of volle dag van maken, dan kan dat ook geregeld worden. Prijzen worden berekend volgens duurtijd, aantal deelnemers en verplaatsingen (eventueel zaalhuur enz). Neem contact op om uw privé sessie op maat te bespreken.

18_ IK WENS HET PAUSING PATTERNS® PRINCIPE TOE TE PASSEN IN MIJN PRAKTIJK. KAN DAT?
Jazeker. Pausing Patterns® is een geregistreerd merk en het idee is beschermd. We werken momenteel aan de licentieovereenkomsten voor het uitdragen van het Pausing Patterns® principe en de uitbouw van onze community. Ben je geïnteresseerd om hier deel van uit te maken, neem dan contact met ons op zodat we u kunnen informeren wanneer de professionele cursussen van start gaan.

19_  ZIJN ER CADEAUBONNEN?
Ja, in de vorm van vouchers. Stuur ons een mailtje met je aanvraag en we sturen u of de begunstigde een feestelijke cadeaubon per post (binnen EU). Indien het per post niet meer tijdig op bestemming raakt dan kunnen we ook per mail een bon sturen. De vouchers zijn eveneens verkrijgbaar in de Sashuis shop van Handmade in Brugge.

Staat uw vraag er niet bij? Contacteer ons gerust!